2015

 2015.01.18. 16:09

Először is boldog új évet mindenkinek!

Tudom, hogy már egy évezrede nem írtam. Köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmemet rá, hogy ide se ártana végre felkukkantanom, ha mást nem, legalább amiatt, hogy jelezzem, élünk. Szóval most kihasználom, hogy a férjem vitte ma a babát sétálni és gyorsan gépelek nektek egy kicsit.

Lénánk lassan 4 hónapos lesz. Igazi rosszcsont a csaj. Pár hete khm... át tud esni egyik oldaláról a másikra (azért én ezt még mindig nem hívnám forgásnak), sőt néha a csiga lassúságával löködi át magát, csak hogy lássuk, megy ez, de ne piszkáljuk már ilyen baromságokkal, amikor sokkal fontosabb rosszalkodnivalói is vannak. Ami igazán veszélyes, az az oldalra fordulás. Mert fordul ő jobbra, fordul ő balra, így gyakorlatilag bárhová elér, ha kedve úgy tartja. Ha meg elfárad, akkor addig löki magát a lábával, amíg megfordul/eléri a kívánt tárgyat. Ezért aztán a nap 22 óráját vagy a földön, a játszószőnyegén (illetve innen kimasírozva a szőnyegen), vagy pedig a kiságyban tölti, mert ezek a legbiztonságosabbak és itt a legkisebb az esély rá, hogy valamiben kárt tesz. Mert egyébként mindent megfog/megrág/szétszed/hozzácsap a pihenőszékhez, ahogy azt kell. De lehet örülni, ezt ennyi idősen kell is produkálnia, szóval inkább örüljünk annak, hogy reggelente, ha nem kelek fel elég gyorsan, akkor a fejvédőt az ágyról leszerelve, a mi ágyunk lábánál találom meg (mióta ért a gyerek a csomókhoz?).

Hamarosan elbúcsúzunk a pihenőszéktől, mert bár a súlyát még bírná, szerencsétlen szerkezetet nem arra találták ki, hogy a gyerek teljes erőből belerúgjon minden második másodpercben. Nem is értem, hogy nem lilult még be a sarka. Szintén meg kellett válnunk a kényelmes szobai fürdetésektől, hasonló okból kiindulva. Akkorát csap a lábával a vízbe, hogy mindenfelé fröccsen a folyadék, sőt besegít kézzel is, nehogy egy négyzetcentiméter is szárazon maradjon. Szóval kapott éppen eleget a padló is, ideje volt átköltözni a csempézett fürdőszobába. Itt még azért van mit megtanulni, mert egyelőre nem tudtam úgy kivinni a gyereket a szomszédos fürdőszobáig, hogy ne pisilt volna le közben, de ma rafinált leszek és csak akkor veszem le róla a pelenkát, amikor már az apja kezében lesz, pisilje le őt.:)

Leszoktam a túlzott baciellenes hadjáratomról is. A földön persze mindent igyekszem tisztán tartani, amihez csak hozzáér a gyerek, hogy csak annyi koszt egyen egyelőre, amennyit feltétlenül szükséges, de ő úgyis bojkottálja minden óvintézkedésemet. Múltkor például mei tai-ban vittem a könyvtárba, áltunk a zebránál, vártuk a zöld lámpát. Fél másodpercre néztem félre, mire lepillantottam a gyerekre, már ezerrel hajolt kifelé és nyaldosta össze a lehulló hópelyheket. Ezek után van értelme mindent duplán fertőtleníteni?

És hogy teljes legyen az élet, még két dolog: fogzás és oltás. A fogzás az a rendkívül kellemetlen esemény a gyerek életében (és a miénkben is), ami még vagy 2 évig fog tartani, szóval lehet még készülni álmatlan éjszakákra. Az első kettő lassan 2 hónapja jön, de még mindig nem bújtak ki teljesen. És kezdünk kikészülni. Minden este egy örökkévalóság, aztán hajnalban lehet újra kelni és ha szerencsénk van, még visszaalszik a gyerek. Vettem neki homeobogyót, hátha... nem használ. Szerintem ő se hisz benne eléggé. Úgyhogy kenjük fogínygéllel, de arról meg azt hiszi, hogy kaja utáni nasi a jó viselkedéséért, úgyhogy nyalná le az ujjamról, mielőtt felkenem. Azért végül mindig én nyerek.

Viszont sosem nyerhetek az orvosnál. Járunk ugyanis kb. kéthetente orvoshoz vagy védőnőhöz, mindkettő ugyanabban a tanácsadóban rendel, így már a kapunál járva visítani kezd a gyerek, amikor odaérünk, biztos ami biztos. Végül is sose lehet tudni, hogy szúrnak-e vagy csak piszkálnak aznap. Bogyó tökélyre fejlesztette az oposszum-üzemmódot, így amint lekerül a ruha, abbamarad a visítás és néha csend lesz, mozdulatlanság. Így mondhatom én az orvosnak, hogy megtartja a gyerek a fejét, mert otthon tényleg megtartja, de ilyenkor halottnak tettei magát (esetleg bosszús arcot vág) és semmit se hajlandó csinálni. Szóval már megkaptuk a doktornőtől, hogy lusta a gyerek és lassabban mozog a kelleténél. Ha tudná...

A bejegyzés trackback címe:

https://bogyonaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr17085823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norewa 2015.01.19. 08:44:59

A hópelyhes résznél hangosan felröhögtem. TündérBogyó! Hatalmas forma a kiscsaj már most, mi lesz később? :D
süti beállítások módosítása